понедельник, 11 ноября 2013 г.

07.11.13 розглядали день Великого Жовтня (Великої Жовтневої Соціалістичної Революції)

Офіційне державне свято Української Республіки у складі Радянського Союзу на честь Великої Жовтневої Соціалістичної Революції 7 листопада 1917 року (26 жовтня 1917 року за старим стилем). Відмінене після розпаду Радянського Союзу і реформ законодавства 1990-х років.
7 листопада 1917 року в Росії відбулася Жовтнева революція. Як Жовтнева вона увійшла в історію з тієї причини, що формально переворот відбувся 25 жовтня, так як в той час ще не був введений григоріанський календар. У 1918 році, коли юліанський календар скасували, річниця Жовтневої революції відзначалася саме 7-го листопада.
Як відомо, Жовтнева революція в Росії відбулася завдяки Володимиру Леніну та його соратникам: Льву Троцькому, Якову Свердлову та іншим. Їх стараннями було повалено Тимчасовий уряд та сформовано більшевицький. До складу нового уряду також увійшли представники меншовиків, есерів і селянських фракцій.
«Єдність цієї дійсно революційної боротьби пригнобленого класу за створення раю на землі важливіша для нас, ніж єдність думок пролетаріїв про рай на небі»
— Володимир Ілліч Ленін
Коли відбулася Жовтнева революція, багато хто вважав її національною катастрофою, яка стала причиною майбутнього тоталітарного режиму в країні. Багато людей називали цю подію найбільшим кроком у майбутнє. До цих пір історики не можуть зійтися на єдиній думці з цього приводу. Проте незаперечним залишається той факт, що розвиток держави після Жовтневої революції відбувався зовсім в іншому ключі, ніж раніше. Адже фактично Жовтнева революція стала Жовтнева революціякінцем царського режиму.

1 комментарий:

  1. Історія це завжди дуже цікаво!
    З найкращими побажаннями учасники ШКП ЗОШ №20 м. Житомира

    ОтветитьУдалить